Banestatus
Jo tidligere jo bedre, men det er aldri for sent å begynne med golf!

Begynne med golf

Publisert

Her får du vite hvordan du går frem, hvilke kurs du må ta, hvilke kurs du kan ta – forhåpentligvis alt du trenger å vite.

Uansett hvilken alder man er i, så kan golf være en fantastisk hobby!Man får frisk luft, mosjon, sosial omgang, og ikke minst en fritidsaktivitet man kan holde på med hele livet. Golf skaper et enormt engasjement blant flere millioner mennesker, så man skal ikke se helt bort fra at det kan være ganske morsomt også!

Det kan alltid være litt “skummelt” og kronglete å komme i gang med en ny hobby. Man vet ingen ting om hvordan ting fungerer, hvor man skal henvende seg, eller hva som skal til. Dette skal vi hjelpe deg med! Husk; det eneste absolutt alle golfspillere har til felles er at alle har vært nybegynner en gang!

 

Driving range

Alle som ønsker å prøve golf på egen hånd, er hjertelig velkommen til å prøve seg på driving rangen på Losby. Driving rangen er et stort åpent treningsområde, hvor man kan trene ved å slå baller fra et designert utslagsted. Det eneste man trenger å gjøre, er å henvnede seg i golfbutikken og kjøpe en bøtte med baller. Man mottar da en pollett som skal legges på en egen automat på driving rangen, så kommer en ballene ut -og forhåpentligvis faller de i bøtten du har plassert under 🙂

Utstyr kan du låne i butikken dersom du ikke har ditt eget.

 

Pay & Play

For de som har forsøkt seg litt på treningsområdet, og ønsker å prøve seg ute på banen, så er dette også mulig. På Losby har vi to golfbaner. Den ene, 9-hulls banen, er åpnet for Pay & Play. Dette betyr at har kan alle som vil komme og prøve. Den eneste forusetningen er at minst én i hver spillegruppe på fire har etablert golfhandicap, og kan hjelpe de andre med hvordan man skal forholde seg på en bane.

For å gjøre dette henvender man seg i butikken, betaler startavgift (greenfee) på kr.250,- så er man klare for spill. Utstyr kan leies i butikken dersom du ikke har eget. Hver spiller må ha ett golfsett (dette for å begrense tidsbruken).

 

Komme i gang på ordentlig

For å spille golf i Norge må man være medlem i en golfklubb (dette har med forsikringer og sikkerhet å gjøre), men først må man gjennom et kurs. Kurset heter Veien til golf, og skal lære deg de mest grunnleggende tingene du trenger å vite for å spille golf. Her lærer du basisteknikk, samt grunnleggende regler og ‘kjøreregler’ du må kunne for å ferdes på en golfbane. Det er ingen prøver eller tester i denne opplæringen, og kursene er lagt opp for å gi en morsom introduksjon til spillet. Kurset går over 12 timer.

Kurset koster kr.1350,- for voksne og kr.950,- for barn under 16, to betalende foreldre kan ta med seg et barn gratis!

 

På Losby er kurset gratis dersom man melder seg inn i klubben! – Her finner du kursplan og påmelding til kurs i 2014

 

Etter endt Veien til golf kurs finnes det mange forskjellige kurs du kan ta for å komme deg videre. Noen går kurs, andre tar private instruksjonstimer, mens andre igjen velger å trene på egen hånd. Det er helt opp til deg selv.

Vi har laget en liten enkel brosjyre som forteller deg det meste du trenger for å komme i gang; en for barn og ungdom, og en for voksne. Disse kan du laste ned her, og skrive ut om du ønsker:

Ikke nøl med å ta kontakt med oss på info@losby.no hvis du har spørsmål til noe av dette!

Håper vi sees på golfbanen! 🙂